imageНа 19 май 2011 година по лична инициатива на вратаря на националния отбор и на холандския Твенте Николай Михайлов, Националния Център по Трансфузионна Хематология и Българския Червен Кръст, стартираха кампания по кръводаряване – „Нашите спортисти в подкрепа на Живота!“.

Ники Михайлов е кръводарител и иска да покаже на всички, които никога не са дарявали кръв, че кръводаряването е марка за Здраве! Здраве за тези, които могат и даряват кръв, здраве и за хората, които имат шанс да продължат живота си!

DSC04110

brc-nikiПреди да дари кръв Ники, който пази за холандския Твенте, даде интервю за медиите. В него той призова колегите си спортисти, както и всички българи, които имат възможност, да се включат в кампанията за даряване на кръв.“Искам да призова всички спортисти в България да дарят кръв. Нека всички хора, които могат да се включат в кампанията. Запалих се по идеята в Холандия. Там това е редовна практика. В чужбина доста от известните хора помагат и подкрепят  такива каузи.” “Искам повече българи да осъзнаят, че могат да помагат без повод, без това да е задължение, а начин на мислене. Ако ние се научим да го правим, след време и децата ни ще започнат. И така някой ден може да станем по-добри. Всяка капка кръв е живот, а лично за мен няма по-силно усещане от това да си помогнал на някой в безизходица. Сигурен съм, че всеки би се почувствал по-добре, ако помогне на друг, без дори да го познава. Вярвам, че всяко добро един ден се възнаграждава“,  niki-mihaylov.com.

Подвижен екип на Националния център по трансфузионна хематология работи  на територията на Прес-клуб „България” на националния стадион „Васил Левски” с всички желаещи да подкрепят инициативата. Заедно с Ники Михайлов, кръв дариха спортния журналист Крум Савов и колеги от екипа на предаването му в Канал 3, симпатизанти и граждани.