ПОВЕЧЕ ОТ 50 ДАРИТЕЛИ СЕ ВКЛЮЧИХА В АКЦИЯТА „В КРЪВТА ТИ Е ДА СПАСЯВАШ ЖИВОТИ“, КОЯТО БЕШЕ ЧАСТ ОТ СВЕТОВНАТА ИНИЦИАТИВА МAHADAN 3.0

Повече от 50 български и чуждестранни студенти от Медицинския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Техническия университет и НБУ, преподаватели, както и работещи в Университетската болница „Лозенец“ се включиха в акцията по доброволно кръводаряване „В кръвта ти е да спасяваш животи“. Тя беше организирана от НЦТХ, Асоциацията на студентите по медицина – СУ „Климент Охридски“, Ротари и Ротаракт клуб Дупница и е в рамките на световната инициатива Mahadan 3.0 World’s largest Blood Donation Camp.

Големият брой доброволни дарители и нестихващият поток от желаещи да се включат, наложи продължителността на акцията да бъде удължена с още един час, а всеки участник получи освен обичайните материали от организаторите и специална Грамота на кръводарителя.

Екипът на Националния център по трансфузионна хематология благодари на всички, които избраха да споделят грижата за живота и здравето на нуждаещите се пациенти, както и на Асоциацията на студентите по медицина към СУ за отдадеността им към тази социално значима кауза.

Инициативата Mahadan 3.0 World’s largest Blood Donation има за цел да разбие митовете за кръводаряването и да провокира възможно най-много хора да се включат в този благороден акт като подобри Световния рекорд на Гинес за най-много кръводарители в рамките на 12-18 март достигайки 40 000 дарители от цял свят.