Банер
Над 300 човека се включиха в кръводарителската кампания „В кръвта ти е да спасяваш животи“

За периода от 11 до 23 март беше проведена кампанията за насърчаване на доброволното кръводаряване под надслов „В кръвта ти е да спасяваш животи“. Организатори на инициативата бяхаРотаракт клубовете в България, които бяха подкрепени от специалистите работещи в Националния център за трансфузионна хематология (НЦТХ) и трансфузионната система в страната, Български червен кръст (БЧК), Национално представителство на студентските съвети (НПСС) и др. В тазгодишната инициатива се включиха 327 човека. 85 от тях дариха кръв за първи път.

Благодарим за геройската постъпка на всеки един от нашите кръводарители. С този благородeн жест те допринесоха за спасяването на над 900 живота. Призоваваме тези от вас, които не са успели да станат част от кръводарителската кампания да го направят в центровете по трансфузионна хематология по градове, в удобно за тях време. Всяка капка е като глътка въздух за някого.“– коментира Маргарит Делчев Ротаракт представител за България.

„Вярваме, че с малки стъпки се постигат големи промени. Ротаракт клубовете в Българя ще продължават да работят за насърчаване на доброволното кръводаряване, защото необходимостта от достатъчна наличност на кръв и кръвни съставки е важна, особено за хора нуждаещи се от спешно кръвопреливане.“коментира Ралица Дженкова ПР на Ротаракт за България.

#БъдиГерой #БъдиВдъхновението