Банер
Нов сезон за кампанията „БлагоДаря“

След кратко лятно прекъсване през месец септември кампанията „БлагоДаря“ на НЦТХ и Сити Център София продължава. Кръводарителските акции в търговския център отново ще се провеждат всеки втори уикенд на месеца. Първата кръводарителска инициатива за този сезон ще се проведе на 13 и 14 септември 2014 г. от 11:00 до 16:00 часа в специално обозначено помещение, в дясно от централния вход на Сити Център София. Екипът от лекари и медицински работници на НЦТХ е подготвен да посрещне кръводарителите.

Защо да участвате в кръводарителски акции? Ето пример какво мотивира някои хора да участват в подобни акции:

Много хора се включват, защото вече са дарявали кръв и се чувстват добре след това. Други, защото са били помолени да помогнат на близък, на който предстои лечение изискващо и кръвопреливане. Някои се включват, защото си дават сметка, че един ден те самите или техни приятели и близки може да имат нужда от животоспасяващата процедура, кръвопреливане. Много млади хора споделят че участват, защото се чувстват готови за опитат да дарят кръв и вярват, че така е правилно.

Каквато и да е вашата причина, запомнете, че правите нещо добро не само за себе си. 

Какво да очаквате по време на кръводаряване?

Преди да станете кръводарител ще попълните въпросник относно здравословното ви състояние. Лекар ще извърши общ преглед, ще измери пулса и ще отчете актуалните стойности на кръвното налягане и на хемоглобина ви. Ако всичко с вас е наред, то чак тогава ще можете да дарите кръв. Цялата процедура отнема не повече от 40 минути. Запомнете – „вземането“ на кръв НЕ Е на всяка цена. За медицинския екип е важно да се чувствате добре. Затова преди да пристъпите към това благородно дело, елате подготвени:

Как да се подговите за кръводаряване?

Да сте се хранили e задължително.

Да сте поемали повече течности, дори само ден предварително, е препоръчително.

Да носите личната си карта или друг документ за самоличност е необходимо.

Приемът на медикаменти е несъвместим с кръводаряването. Необходимо е такива да не са приемани 48 часа преди явяване за кръводаряване.

За да заявите желание за работа на медицински екип на място при вас, обадете се на 0897 320730.

БлагоДаря :)