Банер
Бъдете здрави и честити!

Скъпи сънародници, всяка година на 14 юни в страните от целия свят се отбелязва Световния ден на кръводарителя. На този ден искаме да направим съпричастни всички хора с каузата на безвъзмездното кръводаряване. Кръвта е най – универсалния символ на живота – на нашия и на чуждия. Тя ни напомня колко сме еднакви, защото просто не можем да живеем без нея. Напомня ни и колко сме различни, защото кръвта на всеки от нас е уникална, както сме неповторими самите ние! Дарената кръв е незаменимо средство, с което разполага медицината за спасяване и поддържане на човешкия живот.

Днес се присъединяваме и споделяме с Вас призива на Световната здравна организация за обединени усилия на всички страни по света за осигуряване на навременен достъп до безопасна кръв и кръвни продукти. Тази година инициативата се провежда под мотото „Дарете кръв за тези, които дават живот!” и е насочена към опазване на майчиното здраве.

Всеки ден в нашата страна стотици хора, с различна възраст, професия, даряват кръв. Всеки ден на стотици други, дарената кръв връща живота, здравето и радостта.


Скъпи кръводарители,

За протегната от Вас за помощ ръка,

За дарената от Вас кръв,

За споделената грижа за болните и пострадали пациенти,

Днес ви благодарим!

Бъдете здрави и до нови срещи!