prolet

Скъпи столичани, за осигуряването на необходимите лечебни кръвни съставки за нуждаещите се болни и пострадали пациенти, разчитаме на Вашето милосърдие и добротворство. Благодарим за протегнатата ръка на служителите на Amadeus IT, Software AG, Софийски планински клуб и Станга, с които в дните непосредствено преди светлия празник проведохме успешни акции за кръводаряване.

Във всеки от предстоящите празнични и почивни дни Ръководството на НЦТХ е осигурило медицински екипи, които ще работят в залите за кръводаряване на НЦТХ от 9:00 до 15:30 часа.

 През месец май предстоят редица нови инициативи.

  • На 28 април, Националният център по трансфузионна хематология в партньорство с Регионален исторически музей – София ще предложат на столичани и гости на столицата нова възможност да помогнат, като дарят кръв в приятна и уютна обстановка в градския център, в една от залите на Античен културно-комуникационен комплекс Сердика в подлеза на Ларгото. По време на краткия си престой при нас, кръводарителите ще могат да разгледат фотографска изложба, посветена на сътрудничеството на България, Испания и Аржентина в Антарктида.
  • В партньорство с Организацията на таласемиците в България по случай Международния ден на таласемията на 9 май в НЦТХ ще бъде проведена кръводарителска кампания.
  • Предстояща е традиционната пролетна инициатива в Посолството на Словакия в нашата страна.
  • В ход е подготовка на акции за кръводаряване за гражданите в свободното им време, която ще се проведе в мол България на 20 и 21 май.

През месец май мобилни екипи на НЦТХ ще посетят офисите на още двадесет компании, мобилни оператори, финансови институции и висши учебни заведения.

Дарете кръв. Споделете здраве. Подкрепете Живота!

БлагоДаря.

 

Скъпи съграждани, в навечерието на един от най-светлите християнски празници, Възкресение Христово, екипът на Национален център по трансфузионна хематология с благодарност отправя пожелания за здраве и радост, нови надежди и топла човешка взаимност към всички хора и най-вече към нашите кръводарители!