Банер
Начало Събития Кампании Очакваме Ви на Цветница!
Очакваме Ви на Цветница!


И тази година на 21 април, в деня когато Българската Православна църква чества празника „Вход Господен в Йерусалим“- Цветница, Националният център по трансфузионна хематология, Министерство на здравеопазването и Български Червен кръст организират кампания за кръводаряване под надслов „Запалете свещичка. Дарете кръв. Дарете живот от себе си”.

Българската Православна църква подкрепя безрезервно тази хуманна проява. Епархийското ръководство на Софийската света митрополия официално даде благословението си за провеждане на инициативата. 

Обръщаме се към столичани и гостите на града с призив на този светъл празник да дарят кръв и да подкрепят усилията на медицинските екипи за спасяване живота и здравето на тежко болни и пострадали пациенти.

В столицата Националният център по трансфузионна хематология отново ще работи с четири допълнителни екипи за кръводаряване. Всички, които искат да дарят кръв могат да го направят в сградата на НЦТХ на ул. „ Братя Миладинови“ 112 от 9:00 до 15:00 часа, както и на вече познатите временни пунктове в близост до:

  • храм „Света Неделя” – в аулата на Богословски факултет, на пл. „Св. Неделя” № 19, от 9:00 до 13:00 часа
  • храм „Свети Седмочисленици” - в сградата на VI ОУ „ Граф Игнатиев”,от 9:00 до 13:00 часа
  • храм „Света Параскева” – в "" Дарби колидж "" ( в двора на храма), бул. „Г.С.Раковски”58 от 9:00 до 13:00 часа
  • храм „Покров Богородичен”- в Енорийски център „Покров Богородичен” зад хотел „Родина”, от 9:00 до 13:00 часа

На Цветница ще прекрачим прага на храма, ще запалим свещичка и ще се помолим за здраве и благоденствиеТочно в този ден стотици хора се борят за живота си. Всеки ден само в столицата се преливат над 100 литра кръв. Хората, които се нуждаят от нея, разчитат на нас. Животът им зависи от нашата съпричастност.

Дарете кръв. Дарете живот от себе си. Спасете живот.

Сега!

 

Този уеб сайт съществува благодарение на mkb-logo