Банер
Кампания за кръводаряване в Народното събрание на Република България

Народни представители, парламентарни служители и журналисти се включиха в кръводарителската акция в Народното събрание по повод Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител.

Събитието беше организирано от Комисията по здравеопазването по инициатива на заместник-председателя на Народното събрание Никола Минчев.

Председателят Росен Желязков откри кръводарителската акция, а след това сам дари кръв.

Вижте още »
 
14 юни- Световен ден на кръводарителя

На 14 юни 2023 г. в целия свят отново ще бъде отбелязан Световният ден на кръводарителя. Официално обявен още през 2005 г. от Световната здравна организация за годишно събитие, денят предоставя специална възможност да се отдаде почит и да се благодари на доброволните кръводарители по света и да се привлече вниманието на обществеността към една от най-значимите дейности – осигуряване за нуждаещите се болни хора на достатъчни количества безопасна кръв.

Мотото на кампанията през 2023 г. е „Дарете кръв, дарете плазма, споделяйте живота, споделяйте често.“

Във връзка с предстоящото честване на Световния ден на кръводарителя Националният център по трансфузионна хематология съвместно с БЧК организира тържествено събитие. То ще се проведе на 14 юни от 12:00 часа в аулата

Вижте още »
 
Всеки кръводарител спасява живот!

Пациентите с бета- таласемия майор се нуждаят от кръвопреливане на всеки 2 до 5 седмици, за да живеят. Всеки месец за тях са необходими около 320 кръводарители.

Недостигът на кръв е социално значим проблем!

Дарената от Вас кръв е живот за тях!

Нека заедно, обединени в името на каузата за по-добър живот на пациентите с бета-таласемия.

Заедно можем повече, нека го покажем на 9 и 10 май. Екип на Национален център по трансфузионна хематология ще работи с кръводарителите от 8:30 до 12:30 в Спешното отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна –ИСУЛ“

Събраната кръв ще бъде използвана за пациентите с бета-таласемия, както и за всички нуждаещи се пациенти.

В България всеки ден около 600 души се нуждаят от кръвопреливане.

Бъдете съпричастни! Подкрепете живота!

С попълването на регистрационната форма може да заявите участие в акцията по кръводаряване, която ще се проведе на 9 май.

Моля, носете лична карта!

 
Кампания за доброкръводаряване в София на Цветница, 9 април

С  благословението на Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български, на 9 април – Цветница, във временни пунктове за кръводаряване до православните храмове „Св. Неделя“, „Св. Седмочисленици“, „Рождество Христово“ и „Покров Богородичен“ от 9.00 до 13.00 ч. ще се проведе

Вижте още »
 
НЦТХ обявява 3 места за специализанти

Национален център по трансфузионна хематология обявява 3 места за Лекари-специализанти  по специалността Трансфузионна хематология.

Информация тук.

 
НЦТХ обявява 3 места за специализанти

Национален център по трансфузионна хематология обявява 3 места за Лекари-специализанти  по специалността Трансфузионна хематология.

Информация тук.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>