Банер
НЦТХ обявява 3 места за специализанти

Национален център по трансфузионна хематология обявява 3 места за Лекари-специализанти  по специалността Трансфузионна хематология.

Информация тук.

 
Бъдете здрави.Дарете кръв.Да подкрепим живота заедно!

В навечерието на празника на виното и любовта, екипът на Националния център по трансфузионна хематология и „Парк център София“ отправят към столичани и гостите на столицата своите пожелания за здраве и много любов, които щедро да споделяме с хора в беда.

На 11 февруари, събота, от 10:30 до 14:30 часа мобилен екип за кръводаряване на НЦТХ отново ще бъде на разположение на посетителите в столичния мол, за да проведе акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване.

Инициативата се провежда в рамките на традиционната кампания „БлагоДаря“, която преди 10 години стартира на същото място. От тогава, търговският център е редовен домакин на медицинските екипи на НЦТХ. Стотици хора даряват и предпочитат да дарят кръв в организираните кръводарителски кампании в мола.

Ако се чувствате здрав, имате навършени 18 години и можете да отделите 30 минути от ценното си време, за да спасите чавешки живот, включете се и Вие!

Пълна информация за инициативата може да намерите тук:https://bit.ly/3YjJZGD

Очакваме Ви!

 

БагоДаря.

 
Кампания за кръводаряване, посветена на безопасното раждане и майчиното здраве, ще се проведе в навечерието на Деня на родилната помощ в Paradise Center

На 20 и 21 януари, петък и събота, от 10:30 до 14:30ч. Национален център по трансфузионна хематология съвместно с Paradise Center организират кампания за кръводаряване посветена на майчиното здраве.

Всеки, който желае да се включи в благородната инициатива, може да го направи в търговския център на ниво 0 до магазин MiNiSO. За удобство на желаещите е възможна предварителна онлайн регистрация на  https://bit.ly/3iwzu3t за участие в инициативата.

Добре е да помним, че:

  • Даряването на кръв е бързо, безопасно, полезно.
  • Кръводаряването стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма.
  • 450 мл. дарена кръв спасяват три човешки живота.
  • Количествено кръвта се възстановява за по-малко от 24 часа. Качествено – за три–четири седмици.60 дни е минималният срок между две кръводарявания.
  • Най-рядката кръвна група е тази, която в момент на спешност е в критична наличност.
Вижте още »
 
В навечерието на Коледа екипът на Националния център по трансфузионна хематология отправя апел за кръводаряване

В навечерието на коледните празници Националният център по трансфузионна хематология отправя апел към всеки, който желае, да се включи в традиционната коледна кръводарителска кампания.

На 16 и 17 декември, в мол „Парк Център София“, от 10.30 до 15.00 часа, медицински екип на Националния център по трансфузионна хематология ще работи с кръводарители.

Не забравяйте, че:

ü  На всеки 2 секунди някой се нуждае от лечение с кръв.

ü  450 мл дарена кръв спасяват три човешки живота.

Вижте още »
 
14 юни – Световен ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител

С близо 8,4% са се увеличили кръводарителите у нас през първите 4 месеца на годината в сравнение с предходната 2021 г. Техният брой е съответно 55 760 за 2022 г. и 52 351 за 2021 г. За Националния център по трансфузионна хематология увеличението е приблизително 5%. Ако през миналата година от януари до април кръводарителите са били 12 254, то през 2022 г. те вече са 12 864.

По повод 14 юни – Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител, до края на месеца ще се проведат редица кръводарителски инициативи в страната. 

 

 

На 14 юни, от 12 ч., на тържествена церемония в аулата на НЦТХ (гр. София, ул. „Братя Миладинови“ № 112) ще

Вижте още »
 
Ръководството на Националния център по трансфузионна хематология благодари

Ръководството на Националния център по трансфузионна хематология благодари на повече от 280 граждани и гости на столицата, които в дните на светлите Великденски празници отделиха от времето си и посетиха медицинските ни екипи. 240 от тях успешно дариха 108 л. кръв.

Точно в тези празнични за нас дни, стотици пациенти се бореха за живота си.

Вижте още »
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>