Банер
Начало Събития
АПЕЛ

Отчитайки значимостта на всяка възможност за намиране на лечение на COVID-19 и получаване на реконвалесцентна плазма като лекарствен продукт, Ръководството и екипът на НЦТХ се обръщаме към Вас с молба да попълним заедно НАЦИОНАЛНА БАНКА ЗА COVID-19 РЕКОНВАЛЕСЦЕНТНА ПЛАЗМА.

За повече информация, моля, търсете ни на телефони:  02 92 104 86,  02 92 104 74,  02 92 104 77,  02 92 104 20. 

Apel

 
Очакваме Ви на Цветница! Тази година в залите за кръводаряване на НЦТХ.

Кръвта е тази, която ни свързва. Тя е най-универсалния символ на живота и безценно лекарство. Всеки от нас го носи във вените си и всеки от нас понякога се нуждае от него. Всеки ден стотици животи зависят от дарена кръв.

С благословението на Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български, за 18 та поредна година в столицата ще се проведе традиционната кампания за доброволно кръводаряване под надслов „Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот сега!”.

Цветница е един от най-красивите празници в годината - знак за силата на живота и любовта. Ежегодно, стотици от нас стават част от този триумф   на живота по специален начин, като подават ръка, даряват кръв и споделят сила и здраве с някой нуждаещ се.

Да направим това добро - да дарим кръв и да вярваме, че ако всички постъпват като нас, доброто ще се върне в момент, когато най-много се нуждаем от него.

Във връзка с обявеното извънредно положение в страната екипите на НЦТХ ще очакват кръводарителите на 12 април от 9:00 до 15:00 часа в сградата на НЦТХ, ул.Братя Миладинови 112.

 
Призив за кръводаряване

Всички центрове по трансфузионна хематология в страната алармират за значителен спад на желаещите да дарят кръв. Това ограничава възможностите за попълване на депата от кръв и кръвни съставки, необходими в страната ни.

За да успеят центровете по трансфузионна хематология да осигурят необходимите на лечебните заведения количества кръв и кръвни съставки, екипите в центровете ще работят с удължено работно време, а там, където е възможно - и през празничните и почивните дни. Преустановена е единствено дейността на изнесените екипи с оглед въведеното в страната извънредно положение.

Вижте още »
 
Кампания за кръводаряване в Park Center Sofia

На 11 януари в Park center София от 10:30 до 15:00 часа ще се проведe акция за кръводаряване. Не отминавайте екипите ни. Бъдете здрави, хапнали и отпочинали, отделете около 40 минути от времето си, пригответе личната си карта и подайте ръка. Да споделим грижата за тежко болни и пострадали хора.  

Всички знаем, че кръвта е здраве и сила, а кръвопреливането за нуждаещите се пациенти има животоспасяващо значение. Мнозина от нас изпитват дискомфорт при посещение в здравно заведение и до момент когато се наложи да се дари кръв на близък човек, не са се замисляли за важността на кръводаряването. Нормално е. Затова и екипът ни организира акции за кръводаряване извън територията на кръвния център. Park center София се доказа като особено подходящото място, защото

Вижте още »
 
Светли празници!

kartichka

 
PURPOSE DAY
SANOFI България, Националният център по трансфузионна хематология и Българският Червен кръст организират кръводарителска акция на 18-ти септември в София. Домакин е фармацевтичният лидер Sanofi, затова тя ще се проведе в бизнес сградата където е и офисът на компанията - бул. „Цариградско шосе“ 90, зала „Манхатан“ между 9:00 и 12.30 часа.Инициативата се организира под наслов „Някой ще живее… благодарение на теб“ и е част от световна инициатива на SANOFI и ICRS.
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>