Банер
Начало Събития Новини Продължава студентската кампания за кръводаряване
Продължава студентската кампания за кръводаряване

135 студенти от Техническия университет подкрепиха студентската кампания за кръводаряване в столицата. 115 бъдещи инженери дариха кръв. 55 сред тях са нови доброволни кръводарители. От старта на кампанията за насърчаване на доброволното кръводаряване сред младите хора през тази есен в инициативата се включиха УНСС, ХТМУ, ЛТУ, ВСУ„Любен Каравелов”, УАСГ, УниБИТ, Факултет по начална и предучилищна педагогика и Технически университет. Нашето „Благо Даря!” е за всичките 510 студенти, които откликнаха на призива ни. 398 от тях успешно дариха кръв, а за 182 от тях това беше първото кръводаряване в живота им.

Благодарим на всеки от Вас, скъпи кръводарители, за добротата и щедростта, за дарената от Вас кръв, за споделената грижа към нуждаещите се хора в България!

Благодарим и на доброволците от БМЧК, които се стремят да бъдат заедно с младите кръводарители.

Към инициативата през месец ноември ще се присъединят студентите от НСА „Васил Левски”, Минно-геоложки университет, НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов „, факултетите „Химия и фармация”, „Математика и информатика” и Физически факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски”, както и Факултет по дентална медицина и Медицински колеж към Медицински университет.


 

Този уеб сайт съществува благодарение на mkb-logo