Банер
Начало Събития Новини Кампанията "БлагоДаря" продължава в Сити Център София
Кампанията "БлагоДаря" продължава в Сити Център София

На 9 и 10 ноември от 11.00 до 16.00 часа мобилен екип за кръводаряване на Националния център по трансфузионна хематология отново ще бъде на разположение на всички желаещи да дарят кръв в СCS. В инициативата на 5 и 6 октомври се включиха 50 души, а 36 от тях дариха кръв в помощ на тежко болни и пострадали пациенти.

Благодарим на всеки от Вас, скъпи кръводарители, за добротата и щедростта, за дарената от Вас кръв, за споделената грижа към нуждаещите се хора в България!

Сърдечно благодарим и на журналистите Венелина Сашева и Ивайло Пеев и техните екипи от БНТ и Тв 7 за репортажите от събитието. Излъчените в информационните емисии кадри представиха

по достоен начин тази истински благородна кауза. Активната позиция на младите журналисти, обективното отразяване на темата и представянето на различни мнения на посетителите в мола бяха от полза за провокиране на хората да заемат активно отношение към даряването на кръв.

Кръводаряването е хуманен, безвъзмезден акт на милосърдие и човешка солидарност към всеки, който страда от тежко заболяване или е пострадал при инцидент.

Възпитаването и формирането на трайно позитивно отношение към доброволното кръводаряване ще помогне за успешно преодоляване на ситуации свързани недостиг на кръв и кръвни продукти.

Екипите ни отново ще работят на територията на Сити Център София на 9 и 10 ноември от 11.00 до 16.00 часа.

 

Този уеб сайт съществува благодарение на mkb-logo