Банер
Начало Събития Кампании Започна тазгодишната кампания за насърчаване на доброволното и безвъзмездно кръводаряване сред 18 годишните ученици в столичните училища
Започна тазгодишната кампания за насърчаване на доброволното и безвъзмездно кръводаряване сред 18 годишните ученици в столичните училища

Националният център по трансфузионна хематология и Столичният БЧК стартираха тазгодишната кампания за насърчаване на доброволно и безвъзмездно кръводаряване сред навършилите 18 години ученици в столицата.

На 18 февруари беше проведен „Ден на отворените врати на НЦТХ”. Специалисти от центъра и БЧК организираха и обучение на четиридесет доброволци от младежката структура на БЧК по темите на кръвта, кръводаряването, кръвопреливането, умения за презентиране и убеждаваща комуникация.
В периода от 5 март до 5 април специалистите по промоция и организация на кръводаряването, заедно с обучените доброволци ще посетят големи столични училища, за да осъществят предварителни срещи с учениците от 12-и клас. Целта е предоставяне на основна информация по въпроси свързани с кръводаряването и провокиране на зрелистниците да заемат активна позиция по отношение на този хуманен акт.
Кампанията е под надслов „Хайде с нас и твоята кръв е важна! Дари кръв.”

През 2011 година 176 ученици дариха кръв за първи път по време на кампанията в своето училище.

 

Този уеб сайт съществува благодарение на mkb-logo