Банер
Начало Събития Кампании Кампания "Запалете свещичка. Дарете кръв. Дарете живот от себе си"
Кампания "Запалете свещичка. Дарете кръв. Дарете живот от себе си"

В рамките на пролетната кампания за насърчаване на доброволното кръводаряване на големия християнски празник Цветница, Националният център по трансфузионна хематология организира традиционната кампания за кръводаряване под надслов „Запалете свещичка. Дарете кръв. Дарете живот от себе си ”.

Българската православна църква подкрепя безрезервно тази хуманна проява. Епархийското ръководство на Софийската света митрополия даде официално благословението си за провеждане на инициативата.

На 9 април в столицата от 9.00 до 13.00 часа ще работят мобилни екипи за кръводаряване. Всички, които искат да дарят кръв могат да ни намерят в близост до:

храм „Света Неделя” – на площад „Св. Неделя” № 19, в аулата на Богословски факултет

храм „Свети Седмочисленици” - в сградата на VI ОУ „ Граф Игнатиев” на  ул. „6 септември” №16В

храм „Света Параскева” – в "" Дарби колидж "" ( в двора на храма), бул. „Г.С.Раковски”58

храм „Покров Богородичен”- в Енорийски център „Покров Богородичен” зад хотел „Родина”.

На Цветница ще прекрачим прага на църквата и ще запалим свещичка за здраве. Ще вземем върбово клонче, за да отнесем у дома аромата на пролет и възраждащ се живот.

Точно в този ден стотици хора се борят за живота си. Всеки ден само в столицата се преливат над 100 литра кръв. Хората, които се нуждаят от нея, разчитат на нас. Животът им зависи от нашата съпричастност, от нашето човеколюбие.

Дарете кръв. Дарете любов от себе си. Спасете живот сега!

 

Този уеб сайт съществува благодарение на mkb-logo