Банер
Начало Събития Кампании Дарете кръв за тези, които дават живот
Дарете кръв за тези, които дават живот

Традиционната кръводарителска акция, която всеки втори уикенд на месеца провеждаме в Сити Център София този път съвпада с 8 март -  международния ден на жената. В днешно време празникът постепенно се е превърнал в част от културата на много страни и е само още един по-специален повод за мъжете да изразят своята симпатия и внимание към жените около тях. В България денят се празнува и като Ден на майката. Знаете ли, че по данни на Световната здравна организация (СЗО) около 800 жени всеки ден умират от усложнения възникнали по време на бременността и раждането. Водеща причина за смърт, заболеваемост и за дългосрочна нетрудоспособност на раждащите жени е тежкото кървене по

време на раждането и / или след него. „ Дарете кръв за тези, които дават живот ” е призивът на СЗО за обединени усилия на всички страни за осигуряване на навременен достъп до безопасна кръв и кръвни продукти, предназначени за предотвратяване на майчината смъртност.

Скъпи съграждани, споделяме с Вас този призив и Ви очакваме отново, този уикенд - 7 и 8 март от 11:00 до 16:00 часа в Сити Център София. Не отминавайте екипите ни. Бъдете здрави, хапнали и отпочинали. Отделете около 30 минути от времето си. Дарете кръв за Тези, които дават живот.

Мястото за провеждане на инициативата е познато, в мола на партера вдясно и е брандирано с нашето и на пациентите ни голямо и истинско „ Благо Даря.”

 

Този уеб сайт съществува благодарение на mkb-logo