Банер
Начало Събития Кампании Колко добрини направихте тази година
Колко добрини направихте тази година

Последни кръводарителски акции на Националния център за трансфузионна хематология и City Center Sofia за 2014 година. 

„Направи добро и го хвърли в морето - то само ще намери пътя обратно и пак при тебе ще се върне“, казва една хубава поговорка. В края на годината е време за равносметка. Замисляли ли сте се колко добрини сте сторили през 2014-а? Ако отделите около 40 минути, може не просто да направите добро на някого, но и да спасите човешки живот! Как? Като дарите кръв. Освен това не се налага да ходите в болница, защото Националния център за трансфузионна хематология и City Center Sofia организират  последната си кръводарителска акция „БлагоДаря“ за тази година. 

На 18, 19 и 20 декември от 11:00 до 16:00 часа екип на НЦТХ ще бъде разположен в специално помещение за кръводаряване в дясно от централното фоайе на City Center Sofia.

Какво трябва да знаете, ако се решите да дарите кръв:

  • Кръводаряването е полезно. То стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки и увеличава защитните сили на организма.
  • Всички консумативи, използвани по време на кръводаряването са индивидуални, стерилни и за еднократна употреба и не съществува никаква опасност от зараза по кръвен път.
  • Количествено кръвта ви ще се възстанови за по-малко от 24 часа. Качествено, за 3-4 седмици.
  • След кръводаряване получавате бележка за два дни отпуск, подкрепителна закуска, подарък, а при изрично изразено желание ще може да проверите резултатите от направените изследвания за СПИН, хепатит В и С, сифилис и кръвна група с помощта на цифров код.
 

Този уеб сайт съществува благодарение на mkb-logo