Банер
Начало Събития Кампании Благо Даря продължава в CCS
Благо Даря продължава в CCS

В рамките на кампанията „Благо Даря“ на 10 и 11 май в Сити Център София от 11:00 до 16:00 часа ще се проведат акции за кръводаряване . Не отминавайте екипите ни. Бъдете здрави, хапнали и отпочинали, отделете около 40 минути от времето си, пригответе личната си карта и подайте ръка. Да споделим грижата за тежко болни и пострадали хора.  

 

Всички знаем, че кръвта е здраве и сила, а кръвопреливането за нуждаещите се пациенти има животоспасяващо значение. Мнозина от нас ги побиват тръпки от мисълта за манипулацията кръвовземане, изпитват дискомфорт при посещение в здравно заведение и до момент когато се наложи да се прелее кръв на близък човек, не са се замисляли за важността на кръводаряването. Нормално е. Затова и екипът ни организира акции за кръводаряване извън територията на кръвния център. Сити Център София се оказа особено подходящото място, защото

има удобна локация и множество начини да се стигне до мола – метро, автобуси, трамвай, с автомобил и дори пеша.

Когато посетите специализирания ни екип ще ви помолим да попълните въпросник, в който ще предоставите информация за здравословното ви състояние. Важно е да носите лична карта, за да проверим дали и кога последно сте дарявали кръв. След това ще направим тест за стойностите на Вашия хемоглобин, на  кръвно налягане, пулс и др. Възможно е да ви попитаме за килограмите. Ако сте под 50 кг. или някои от показателите на гореизброените тестове не е в норма, няма да може да дарите кръв. Ако поради медицински противопоказания  даряването на кръв не бъде разрешено, то в интерес запазване на здравето на кандидата.

За да се подготвите за самото кръводаряване, предните два дни пийте повече течности и се хранете нормално. Приемането на лекарства в срок по кратък от 48 часа е сред противопоказанията.

Кръвовземането, може би това е частта, която плаши най-много хората. Знайте, че манипулацията не е болезнена, ще усетите само  поставянето на иглата. Тя каккто и всички консумативи по време на кръводаряването са индивидуални, стерилни и за еднократна употреба. Обърнете внимание, всичко е в индивидуална опаковката, която се отваря точно пред вас!

Ще дарите 450 мл. кръв в рамките на 5 - 9 минути, а цялата процедура, за която ви разказахме трае около 30 минути. 

На финалната фаза ще ви дадем цял пакет с „подкрепления“, които редовните ни кръводарители харесват, за да ви помогнат да се почувствате още по-добре. След това може да продължите с нормалните си ежедневни активности. Няколко дни след кръводаряването можете да проверите резултатите на направените изследвания на дарената от Вас кръв с уникален цифров код на този сайт.

Помещението за кръводаряване в Сити Център София се намира на партера, в дясно от централния вход срещу щанда за маникюр.

 

Този уеб сайт съществува благодарение на mkb-logo