Банер
Начало Събития Кампании Кампания "БлагоДаря"на НЦТХ и БЧК в столичните училища
Кампания "БлагоДаря"на НЦТХ и БЧК в столичните училища

 

Стартира пролетната кампания за насърчаване на доброволното кръводаряване сред навършилите 18 години ученици в столицата. От 6 до 13 март в инициативата се включиха ПГ по аудио и видео телекомуникация „А.С.Попов”, Технологично училище по електронни системи, ПГ по транспорт и енергетика „Хенри Форд",  9 та Френска езикова гимназия, СГ по хлебни и сладкарски технологии и НПГ по оптика и прецизна техника.

Подкрепени от училищните ръководства, екипи от специалисти и доброволци на организаторите осъществиха разяснителна кампания сред учениците. Срещи за популяризиране на необходимостта от доброволно кръводаряване вече са направени с около 500 дванадесетокласници в 30 класа на споменатите училища. В посочения период бяха реализирани шест акции за доброволно кръводаряване. Голямо „Благо Даря!” е за всички проявили съпричастност и най-вече за 109 те зрелостници, които дариха кръв за първи път в своето училище.

Кампанията продължава до началото на месец април. Предстоят срещи с учениците от 144 СОУ, 81 СОУ, Софийска математическа гимназия, 91 Немска езикова гимназия, ПГ по туризъм гр. Банкя и Софийска ПГ по туризъм, НПМГ "Акад. Л. Чакалов", СГСАГ "Христо Ботев" и др.

 

Този уеб сайт съществува благодарение на mkb-logo