Банер
Начало Събития Кампании Пътят на идеята "БлагоДаря"... от името на творческия екип раказва Антон Терзиев
Пътят на идеята "БлагоДаря"... от името на творческия екип раказва Антон Терзиев

Дари кръв - спаси живот!

За нас от "лабораторията"(Ideas Lab), да работим по една толкова важна кауза като кръводаряването беше истинско вдъхновение. Затова приехме с готовност хвърлената ръкавица от Национален Център по Трансфузионна Хематология.

С колегите от Студио Кипо се обединихме около целта да създадем кампания равняваща се на 450 милилитрова  банка с  плътночервено, спасение.

Преди да „прелеем“ безвъзмездно своите идеи ние претеглихме старателно тяхната тежест, проучихме из основи артериите и вените на казуса и премерихме старателно  пулса и хемоглобина на проблема.

Хайде, направи нещо лесно! 

Споделете тази снимка и ще дарите 1 лева за гладуващи деца!
Пратете СМС на номер 08888 и ще нахраните бездомните!
Обадете се на номер 08888 за да нахраним безпризорните кучета!
Подпишете тази декларация, за да спрем безпризорната сеч в планината!

Без да омаловажаваме, който и да е акт на състрадание и благотворителност, в процеса на мислене разбрахме, че кръводаряването не е толкова лесно като гореизброените примери, но за сметка на това е много ВАЖНО.

В търсене на решението!

Попитахме приятели и клиенти, какво мислят за безвъзмездното кръводаряване. Отговорите им анализирахме с прецизността отделяна за кръвна проба.  Стигнахме до извода, че човек винаги може и си намира оправдание, за да НЕ дари кръв. Липса на време, страх от игли, параноя от инфекции, това са все част от „ рационалните“ аргументи, "защо не дарявам кръв".

За да преборим всички тези оправдания, стигнахме до отговора, че само когато човек изпадне в нужда, тогава разбира истинската важност на кръводаряването. Голямата аудитория в крайна сметка е сбор от индивиди, затова избрахме да говорим на един от тях. На този, който е готов да ни чуе.

Един ще...

Забързани в своето ежедневие, хората забравят най-важното - да бъдат добри един към друг. Искахме да направим нещо, което да извади, поне за малко, всеки от неговата "въртележка" и да припомни на хората, че най-голямото възнаграждение, което могат  да получат, е едно просто, но истинско "Благодаря".
Един ще дари кръв. Ти можеш да бъдеш този „един“, стига да си готов да приемеш благодарността на нуждаещите се.
Едно голямо БлагоДаря, за един наистина огромен акт на доброта.

Освен печатни материали, благодарение на доброволното съдействие на Ники Кънчев и режисьора Георги Марков реализирахме рекламен клип, който стана част от кампанията БлагоДаря. Клипът беше отразен в TV ефирa и качен в популярни сайтове за видеосподеляне в Интернет.
В края на работната 2012-та година, Сити Център София приюти мобилните екипи за кръводаряване на НЦТХ и така улесни всички привлечени, да се включат в кампанията.

Да се помогне на човек в нужда е благородно дело, за което никои усилия не са прекалено много. Кампанията БлагоДаря е крачка в правилната посока. Вярваме, че  през 2013-та година, ръстът на кръводарителите ще продължава да се увеличава.

CCS Благо Даря

 

CCS Кръводарители

 

Този уеб сайт съществува благодарение на mkb-logo