Банер
Начало Събития Кампании Кампания за кръводаряване на мюсюлманската общност в столицата
Кампания за кръводаряване на мюсюлманската общност в столицата

В изпълнение на мисията да ангажираме обществото с каузата на доброволното кръводаряване, убедени в човечността и добродетелност на мюсюлманската общност в страната ни, екипът на НЦТХ отправи традиционна покана за кръводаряване към студентите от Висш ислямски институт. Част от тях бяха дарили кръв по призива за кръводаряване на Министерство на здравеопазването от 14 септември, за А и О кръводарители. Този факт не послужи за извинение и на 2 ноември 2012г., Районно мюфтийство -  София и Студентският съвет на ВИИ ще организират и проведат поредната кампания за кръводаряване под надслов „Най-добри сред хора са най-полезните за тях”.

Петъчната проповед в „Баня Баши джамия” ще бъде посветена на „…кръводаряването като един от аспектите на това хората да живеят на този свят във взаимодействие и взаимно подпомагане и ще бъдат призовани мюсюлманите и техните близки да дадат своя кръв за спасяване живота на нуждаещите се”.

НЦТХ ще осигури свой екип в близост до джамията, в офиса на Районно мюфтийство - гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза” 27 от 13.00 до 16.30 ч. за осъществяване на кръводаряването.

 

Този уеб сайт съществува благодарение на mkb-logo