Банер
Начало Събития Кампании Екипът на НЦТХ благодари на всички хора, които вече се включиха в благородната инициатива
Екипът на НЦТХ благодари на всички хора, които вече се включиха в благородната инициатива

На 14 септември Министерството на здравеопазването стартира национална кампания за кръводаряване. Тя бе инициирана от призива на Националния център по трансфузионна хематология във връзка с възникналия недостиг на кръв и кръвни продукти от групите А и О. Центърът разкри три мобилни пункта за доброволно кръводаряване в София.

В пункта, разположен в Министерството на здравеопазването, на призива се отзоваха 84 души. Лично министър Десислава Атанасова посрещна първите кръводарители,

сред които бяха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Кръв в пункта дариха също и министърът на образованието и науката Сергей Игнатов, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и народната представителка Мая Манолова. В акцията се включиха също служители на министерството, на Министерството на труда и социалната политика, на Изпълнителната агенция по лекарствата и десетки граждани на столицата.

30 служители на Министерски съвет и МТСП, сред които и министър Томислав Дончев, дариха кръв по време на акцията, организирана в Министерски съвет.


В пункта, открит в централата на Български червен кръст, до края на деня 53 души дариха кръв.

В Националния център по трансфузионна хематология на кръв дариха 145 души.

На призива за кръводаряване в кръвните центрове към областните болници в Западна България също се отзоваха много граждани. В Благоевград - 22 души, във Враца - 14 души, във Видин - 10 души, в Кюстендил - 14 души и в Перник - 13 души.

Според информация, публикувана на сайта на МЗ, в ОТХ при МБАЛ Ловеч по инициатива на треньора си Христо Стоичков в кампанията са се включили треньори и футболисти от футболния отбор „Литекс”.

В Хасково 29 граждани, 30 в Стара Загора, 11 в Плевен и 3-ма в Добрич също са се отзовали на нашия апел да помогнем на болни и пострадали. Кампанията продължава. В нея ще се включат и други министерства и административни звена към тях. Разчитаме и на съпричастието на цялото общество.

Националният център по трансфузионна хематология благодари на всички, които вече се включиха в благородната инициатива.

 

Този уеб сайт съществува благодарение на mkb-logo